Tips voor Public Speakers

Wij worden niet gesponsord door bedrijven. Wij geven onafhankelijk advies.

 

Computer

Eigenlijk praten we niet over Microsoft Windows en PowerPoint wanneer we serieus zijn over onze presentaties. New Life University verzorgt veel events voor bekende bedrijven en wij kopiëren de presentaties altijd naar Apple Macbook Pro's. We gebruiken dan het programma Keynote van Apple... en nooit PowerPoint op een Mac.

Windows en Powerpoint zijn gewoonweg niet stabiel en we gaan hier dus ook geen tijd aan verspillen.

Gebruik altijd een Macbook Pro en geen Macbook Air of Macbook. De reden is simpel: presentaties zijn grafisch en de Pro heeft een snellere en betere grafische kaart. Zorg dat je Macbook Pro een model vanaf 2015 is.

 

 

Afstandsbediening

Logitech Spotlight

Logitech Spotlight

Wij raden je aan om te werken met Logitech afstandsbedieningen. Deze remotes zijn battle-tested. Anatol heeft ze al honderden keren gebruikt. 

De beste die je kunt kopen is de Logitech Spotlight.

Wanneer je iets minder wilt besteden, dan kun je de Logitech R400 of R700/800 kopen.

Logitech R400 (links) en R700-800 (rechts)

Logitech R400 (links) en R700-800 (rechts)

 
USB Verlengkabel

USB Verlengkabel

USB Verlengkabel

We raden je wel aan om een USB-verlengkabel te kopen (10 euro) en de ontvanger van de Logitech daarop aan te sluiten. Je hebt dan meer zekerheid dat de klikker werkt; zelfs als er veel mensen in de zaal zitten met bluetooth en 4G op hun telefoon.

 
DSAN Cue Light

Mega professioneel

Voor grote events vanaf 100 personen gebruiken we de DSAN CueLight. Wanneer de spreker klikt, dan gaat er bij ons een lampje branden in de regieruimte en dan drukken wij op de computer op een knop voor de volgende slide. Dit is veiliger, omdat sprekers vaak door hun zenuwen te snel klikken. Ook klikken sprekers weleens tijdens het afspelen van een film, waardoor de film ineens stopt.

 

Deze DSAN heeft ons nog nooit in de steek gelaten. Hij heeft echter twee nadelen: hij is lelijk en hij is erg duur.

 
Copyright (C) 2017 New Life University - Alle rechten voorbehouden.