Vragen en Antwoorden (FAQ)

Mag ik de opleiding een tweede keer volgen?

Als je dit van te voren aangeeft en we hebben genoeg plek, dan kun je de opleiding nogmaals volgen. We rekenen hiervoor alleen de kosten voor koffie/thee, lunches en administratiekosten. Neem contact met ons op voor meer informatie. 

Moet ik de modules aaneengesloten volgen?

De opleiding heeft een vaste startdatum, waar je echter eventueel ook later in kunt stromen. En kun je een bepaalde module niet aanwezig zijn, dan kun je die later inhalen. De 5 modules worden 3 keer per jaar gegeven. We raden het voor een versnelde persoonlijke ontwikkeling wel aan om de modules zo compact achter elkaar mogelijk te volgen.

Welke onderwerpen kan ik allemaal verwachten tijdens de opleiding?

Vele! Dit zijn onze modules: Best of NLP, Self Mastery, Presenting Yourself, Influencing with Integrity and Energy & Health. Wij geloven dat je een balans in je leven kunt vinden als je een evenwicht hebt in je Body, Mind, Spirit en Skills. 

Krijg ik een werk- of leerboek?

Nee, wij geloven dat je leert terwijl je niet doorhebt dat je leert. Wel kunnen we je een goed boek aanraden: NLP voor Dummies. 

Er zijn zoveel aanbieders waarom zou ik voor jullie kiezen?

Er zijn in Nederland honderden plekken waar je kunt leren. Er zijn vele goede instituten. Wij zeggen altijd: "Zorg dat je eerst de trainer ontmoet en als deze 'goed voelt' overweeg dan je in te schrijven". Dit is precies de reden waarom we kosteloze workshops geven ter promotie van onze opleiding.

Wij zijn veel meer dan techniek training.  Er zijn niet veel instituten die een mix tussen body, mind, spirit en skills hebben. Onze modules zijn vernieuwend en je kan zelf kiezen wanneer je ze volgt. Ook horen wij van onze klanten terug dat de trainingen uitzonderlijk mooi en up-to-date zijn.                                            

Verander je van karakter/omgang met mensen, zodanig dat mensen het vervelend vinden?

Nee, je verandert niet van karakter. De kennis en kunde die we je aanreiken, zijn zeer krachtig. We geven dan ook altijd als tip mee om te doseren. Wanneer je meer van je potentieel leert kennen en leert te gebruiken, kun je zeer enthousiast worden. Doseer dus naar je omgeving en laat ze wennen aan jouw nieuwe vaardigheden en inzichten.

Bij wie kan ik tijdens de opleiding met mijn vragen en of opmerkingen terecht? 

Je kunt tijdens de opleiding al je vragen stellen aan Anatol, de trainer. Ook zijn er goed geschoolde assistenten bij de opleidingsdagen aanwezig die je vragen kunnen beantwoorden. Als je de opleiding gaat volgen, ontvang je een inlogcode van een forum dat alleen voor jou en je mede-studenten te benaderen is. Op dit forum kun je elkaar vragen stellen en antwoorden geven. Mocht je een klacht hebben? Lees dan hier meer over onze klachtenprocedure.

Hoe wordt er les gegeven?

Anatol legt een stuk theorie uit, geeft een demonstratie in de praktijk en vervolgens kun je, als je dit wilt, met medestudenten oefenen. Het allerbelangrijkste is een veilige en vertrouwde leeromgeving, en die hebben wij voor je.                          

Is de opleiding aftrekbaar van de belasting als particulier?

Vraag dit aan een boekhouder of aan de Belastingdienst. We weten uit ervaring dat vele deelnemers de kosten hebben kunnen opgeven als studiekosten, zodat de fiscus meebetaalt.

In de veel gevallen zijn de kosten van een training fiscaal aftrekbaar als studiekosten. De belastingdienst hanteert een drempel van € 500,-. De kosten boven deze € 500,- zijn tot een maximum van € 15.000,- aftrekbaar. Lees meer over de fiscale voordelen op de website van de Belastingdienst

Kan ik in delen betalen?

Jazeker. Je kunt in drie delen betalen of bel ons even op, dan maken we een voor jou passende afspraak. Sowieso vragen wij 300 euro als aanbetaling. Het resterende bedrag doen we in overleg. De korting van 10% vervalt dan wel. Bedrijven kunnen niet in delen betalen, particulieren en ZZP-ers wel.

Wat is de groepsgrootte?

Persoonlijke aandacht is een vereiste bij onze opleidingen. Op elke tien deelnemers is er daarom een extra - door Anatol Kuschpeta opgeleide - coach aanwezig. De groepsgrootte van de opleiding ligt tussen de 20 en 30 personen. Uit ervaring blijkt dat een dergelijke groep zeer prettig werkt. Een voordeel is dat je verschillende zichtpunten hebt, waardoor er juist extra diepgang ontstaat. Bovendien kun met veel verschillende mensen oefenen waardoor je nog sterker wordt in het afstemmen van je communicatie.

pakketten.png

Wat kost PowerTrail?

PowerTrail bestaat uit 15 dagen (5x3 dagen). Er zijn 2 opties: standaard en premium.

Voor mensen die graag persoonlijk door Anatol gecoacht willen worden is Premium de beste optie.