Je ideeën beter verkopen

Je ideeën beter verkopen

Anderen begrijpen vs begrepen worden 

De hele dag zijn we bezig met communiceren. We doen dit met woorden, lichaam en intonatie. We doen vaak zó ons best om ervoor te zorgen dat we begrepen worden. En hier zit het ‘m nu precies in... top-communicatoren zijn juist de hele dag bezig om anderen te begrijpen in plaats van zelf begrepen te willen worden. Lees de voorgaande twee zinnen nog eens goed door...

Bron van inspiratie

Tomeloze energie... 

Het borrelt...
Een vonk die overslaat....
Een idee wat ineens ontstaat...
Iets wat je raakt en in beweging zet... 

Tomeloos veel energie komt in je op... 

Het is moeilijk uit te leggen wat inspiratie is, maar vraag je iemand waar hij of zij geïnspireerd door wordt, dan kan iedereen wel iets noemen. Voor de één is het een beleving, voor de ander een mooi boek of film. De kern is dat we ze allemaal zo nu en dan nodig hebben: die bronnen om te komen tot creativiteit. Het mooiste is als ze binnen handbereik zijn en als je weet welke dingen je inspiratie geven. 

Het receptje om inspiratie op te doen is dus eigenlijk heel simpel: als je geïnspireerd wil worden, zoek dan deze momenten op.

Volg de weg van je hart

Terug naar jezelf, terug naar je intuïtie

Jaren geleden kwam ik erachter dat je je niet druk moet maken om wat mensen van je denken, omdat zij het al druk genoeg hebben met nadenken over hoe jij over hen denkt. Dit inzicht kwam echt binnen, het zette me aan het nadenken, “Wie ben ik dan en wat wil ik?”

In die periode leefde ik het leven dat anderen vonden dat ik moest leven. Sociale verplichtingen, normen en waarden en bovenal leefde ik volgens verwachtingspatronen van anderen. Een ideaal recept om niet gelukkig te zijn.

Hoe alleen kun je je voelen als je jezelf bent kwijtgeraakt? Ik kan je uit persoonlijke ervaring zeggen: “Heel alleen”. Jaren geleden deed ik precies de dingen die niet goed voelden. Ik had veel mensen om me heen, was succesvol in de ogen van anderen en toch voelde ik me alleen.  

De ommezwaai kwam op mijn 23-ste. Het was de gedachte: “Ik kan tegen de stroom op gaan zwemmen, ik kan met de stroom meegaan en ik kan op de kade gaan lopen en zelf bepalen of ik af en toe in de rivier spring.” En voor die laatste optie heb ik gekozen: vanaf dat moment ben ik op de kade gaan lopen, zo vrij als een vogel.

Eigenlijk draait het in het leven om twee dingen. Het eerste is vrijheid en de rest is liefde. Vrijheid of gevangenschap zit in je hoofd en nergens anders. Liefde is een werkwoord, geen passief gebeuren.

Maar wat is dat toch? We hebben geld, we hebben vrijheid, we hebben eten en drinken en toch doen we dingen waar we soms van balen: roken, drinken, nagelbijten, te veel eten, enz. enz. Ons brein heeft de neiging om onhandige dingen te doen als alle basisbehoeften zijn ingevuld.

Hoe meer onhandig gedrag je hebt, hoe meer de kans bestaat dat je van jezelf afdrijft. Dus alleen nadenken over je wie je bent, is niet genoeg. Er is werk aan de winkel. Kun je hier iets aan doen? Jazeker, maar dan zul je een gebruiksaanwijzing van je brein willen hebben.

Tijdens de opleiding geef ik handvatten hoe je zelf een betere balans krijgt tussen je body, mind, spirit en skills en hoe je met deze ingrediënten de weg van je hart inslaat, voorgoed!

Kom naar een workshop en ervaar het zelf. Schrijf je nu in.

Prestaties in je leven

Optimisme en presteren

We willen allemaal op ons beste niveau kunnen presteren. Herken je dat? Toch twijfel je aan jezelf. Was het goed genoeg? Was jij goed genoeg? Wat vinden anderen van je prestatie. Ons antwoord: blijf optimistisch en vooral niet perfectionistisch!

Omgaan met gedachten

Ben jij of ken jij iemand die wil weten hoe je om kunt gaan met bepaalde gedachten? Of wil je beter presteren, op welk vlak dan ook? Prestaties kun je optimaliseren door simpele handelingen. 

Meer tips of antwoorden krijg je tijdens een gratis workshop. Ervaar wat New Life University jou kan bieden.


Waarom een gratis workshop volgen? Aan het eind van de avond ga je geïnspireerd naar huis met een schat aan waardevolle, nieuwe inzichten en vaardigheden. De ultieme balans tussen Body, Mind, Spirit en Skills. 

Wie? Schrijf je samen in met een vriend/in of met een collega. Of kom alleen. Iedereen is welkom!

Wanneer? Zie onderstaande data

Hoe laat? Om 19.30 

Waar? In het DorpshuisXXL te Benschop (vlakbij Utrecht)

Vragen? Wij antwoorden via info@newlifeuniversity.com


Rust in de gekte

Druk

Druk. Druk. Druk. Bijna iedereen om je heen heeft het druk. En waarschijnlijk jij ook. Verschillende rollen, verschillende functies, verschillende bezigheden. Familie, vrienden, kennissen, collega's ... Verplichtingen, sociale verplichtingen. Misschien kinderen of pubers. Druk op je werk.

 

Hoe kom je snel tot rust in een omgeving zonder rust?

Dat is een vraag die me lang heeft beziggehouden. Kan het eigenlijk wel? Ik denk het wel. Je hebt het vermogen om naar één person te luisteren in een groep met pratende mensen. Je kunt je blijkbaar focussen op die ene stem. Dat is een best bijzondere kwaliteit. Robot en computers hebben hier nog steeds moeite mee.

Dus hoe kom je tot rust ...?  

1) Staar naar een object (bv je computerscherm) en stel je ogen scherp op het oneindige. Je kijkt dus door het object heen.

2) Zeg in je gedachten tegen jezelf: "Elk geluid dat ik nu om me heen hoor brengt me meer tot rust." Herhaal dit net zolang totdat je rustiger wordt.

3) Terwijl je dit doet 'observeer' je ademhaling, maar stuur deze niet bij. De combinatie van deze twee zorgt voor rust.

Oefening baart kunst. 

 

Wil je nog meer tips? Schrijf je nu hieronder in voor een gratis NLP workshop waar we je praktische en direct uitvoerbare tips geven om meer uit jezelf te halen.

Copyright (C) 2019 New Life University - Alle rechten voorbehouden.