Tips: hoe neem je de juiste keuze of beslissing

Het leven bestaat uit het maken van keuzes, elke dag weer. En als je zelf niet kiest dan is de kans groot dat ‘het leven’ of anderen de keuzes voor je maken.

Ik weet heus wel dat het niet altijd gemakkelijk is want,  tja ,… het maken van een keuze brengt consequenties met zich mee. Maar geen keuze maken ook! Het enige voordeel van geen keuze maken is dat je ‘de anderen’ de schuld kunt geven van keuzes die jij niet hebt gemaakt. Maar of je daar nou echt iets mee opschiet?

Leer van je beslissingen

Eigenlijk is het gek dat velen zoveel moeite hebben met het maken van keuzes. Het zou dus eigenlijk heel makkelijk moeten zijn want… er is geen verkeerde keuze! Elke beslissing die je maakt is de juiste op het moment dat je hem maakt. Je kennis, kunde, emotie en ervaring op het moment dat je je keuze maakt zijn een gegeven. Misschien dat je de consequenties van je beslissing niet fijn vindt en dat je een andere zou hebben gemaakt... dat is mogelijk. Maar dat heet leren.

Hoe meer beslissingen je neemt des groter de kans wordt dat je blij wordt van de consequenties! Veel doen dus!

Het is gewoon een kwestie van trainen. Zie het maar als een ‘beslissingsspier’ in je hoofd. Net zoals echte spieren die je kunt trainen door ze vaak en stevig te gebruiken kun je ook je ‘beslissingsspier’ trainen door veel en vaak beslissingen te nemen.  Dat hoeven echt geen grote levens veranderende beslissingen te zijn.  “Ik trek vandaag groene i.p.v. rode sokken aan” is ook een beslissing he?!

Neem dagelijks veel beslissingen

Als je de ‘spier’ flink traint zul je merken dat je steeds sneller beslissingen zult kunnen nemen. In het jachtige leven dat we leiden kan dat ook bijna niet anders. En onthoudt: als jij ze niet maakt, maken anderen ze. En falen kan niet!

Een (ongevraagd maar goed bedoeld) advies voor iedereen:

Neem dagelijks veel beslissingen en …. stel ze niet uit.

Een beslissingen nemen duurt minder dan een seconde, het nadenken om een keuze te maken kan jaren duren. Zonde van de tijd!

 


Tijdens onze (Gratis) Workshop neemt Anatol Kuschpeta in 2,5 uur tijd je mee naar de wereld van succes en geluk, van persoonlijke groei en zelfvertrouwen, van plezier in je werk en carrière-uitdagingen. Deze avond levert je al direct waardevolle inzichten en vaardigheden op. En het geeft je een heldere indruk van de waarde die de 15-daagse PowerTrail voor jou zal hebben. Meer weten over het
maken van keuzes en het nemen van beslissingen?


haal het beste uit jezelf
krijg grip op je leven
stel prioriteiten en behaal je doelen
laat stress en werkdruk je niet beinvloeden
voel je gelukkig!

Meld je aan voor de (GRATIS) WORKSHOP en maak vrijblijvend kennis met New Life University!

02.jpg

Copyright (C) 2019 New Life University - Alle rechten voorbehouden.