Stop met piekeren: laat je gedachten los!

De wereld verandert altijd. Uiteindelijk betekent dit ook altijd een verandering bij jou. Daarbij komen wellicht vragen op, zoals 'wie ben ik?', 'wat wil ik?' of 'wat moet ik doen?'. Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Als je naar het journaal kijkt, lijkt de wereld behoorlijk in brand te staan. Natuurlijk toont het journaal maar een enorm klein deel van de dagelijkse werkelijkheid. Als je dagelijks om je heen kijkt, valt het voor de meesten wel mee.

Focus altijd op oplossingen

Het geldsysteem staat onder druk en wordt gedwongen een correctie te ondergaan. Sommigen van ons merken dat, sommigen niet. In elk geval is het zaak om wat er ook om je heen of met jou gebeurt, je focus altijd op oplossingen en mogelijkheden te houden. Misschien soms zelfs tegen beter weten in. Focussen op problemen is tijdverlies.

Oprah Winfrey zei in een speech op Stanford University dat ze zichzelf maximaal dertig minuten geeft om te focussen op een probleem en de rest van de tijd alleen maar bezig gaat met de oplossing daarvan. Heb jij je wel eens langer dan dertig minuten bezig gehouden met denken aan een probleem? De meeste mensen wel, terwijl het puur tijdverlies is.

Investeren in jezelf is altijd goed

Leren is een van de mooiste dingen, want leren is een blijvende investering. Wat je leert blijft bij je, in goede én slechte tijden. Denk winter in de zomer en zomer in de winter. Daarmee bedoel ik dat als het je goed gaat, je nog eens extra gas geeft en je klaar maakt voor winters. In winters richt je je op persoonlijke groei. Goed eten, goed drinken, goed slapen, veel leren, mensen om je heen verzamelen van wie je houdt.

Elke dag 1% groei

Een groot deel van mijn leven heb ik moeten knokken, soms met het gevoel te moeten overleven. Wat ik uit deze tijden vooral heb meegekregen, is de focus op groei. Als je 1% per dag groeit, zul je na honderd dagen veel meer dan 100% zijn gegroeid. Deze (dagelijkse) manier van groeien is te vergelijken met rente op de rente bij de bank. Elke dag groei je ten opzichte van de vorige dag 1%, dus 1% over alle groei die je al had doorgemaakt! Kleine stapjes in de juiste richting.

En is het nu echt crisis voor jou? Is het nu echt crisis in Nederland? Ik denk dat dat vooral ligt aan waarop je focust. Natuurlijk zijn er mensen die de economische en/of sociale druk merken,

Toch blijft de beste keuze: richt je op de oplossing en op dingen die je wél hebt!


Tijdens onze (Gratis) Workshop neemt Anatol Kuschpeta in 2,5 uur tijd je mee naar de wereld van succes en geluk, van persoonlijke groei en zelfvertrouwen, van plezier in je werk en carrière-uitdagingen. Deze avond levert je al direct waardevolle inzichten en vaardigheden op. En het geeft je een heldere indruk van de waarde die de 15-daagse PowerTrail voor jou zal hebben. Meer weten over
piekeren en je gedachten loslaten?


haal het beste uit jezelf
krijg grip op je leven
stel prioriteiten en behaal je doelen
laat stress en werkdruk je niet beinvloeden
voel je gelukkig!

Meld je aan voor de (GRATIS) WORKSHOP en maak vrijblijvend kennis met New Life University!

02.jpg

Copyright (C) 2019 New Life University - Alle rechten voorbehouden.