Een goede methode om slechte gewoontes af te leren!

Gewoonten, we hebben er vele. Niks nieuws dus, maar wist je ook dat we 98% van de dingen die we doen, als we wakker zijn, onbewust doen? Dat klinkt mooi want je hoeft er dus niet over bij te denken en daardoor houdt je brein tijd over voor andere leuke dingen. Alleen …. niet alle gewoonten zijn altijd gewenst. Van sommige zou je maar wat graag verlost worden.

Neuspeuteren bijvoorbeeld of nagelbijten. Meestal een onbewuste hobby. Je ziet soms mensen met nagels die zijn afgekloven tot op het bot. En als je ze er dan naar vraagt is dat eigenlijk nooit een bewuste, esthetische keuze geweest. Voor deze gevallen is er hoop!

Leer je brein nieuw gedrag aan

Geen enge pillen of vieze crèmes maar met een ouderwetse ‘mindfuck’. Dat wil zeggen; je gaat je brein laten doen waar het goed in is, namelijk: zich aanpassen. Je gaat je brein nieuw gedrag aanleren. Het is hierbij wel belangrijk dat je je bewust bent van je gedachten. Wat gebeurt er namelijk? Net voordat je een bepaald gedrag gaat vertonen, gaat daar een filmpje in je brein aan vooraf... je brein maakt dus een soort video van het ongewenste gedrag. Vervolgens ga de rest van je lijf hierin mee.

Stap 1

Dat ga je dus nu veranderen. Ga op een rustig plekje zitten, sluit je ogen en accepteer het ‘onhandige’ gedrag (nagelbijten) en weet dat je brein er een (positieve) bedoeling mee had. Maar,…jij bent de baas en dus stel je je vervolgens open voor de mogelijkheid om nieuw gedrag aan te leren. Verzin nu een nieuw gedrag waarmee je het ongewenste gedrag wilt vervangen. Bijvoorbeeld kriebelen aan je oorlel in plaats van nagelbijten.

Stap 2

De volgende stap is dat je in gedachten de video van het oude, ongewenste gedrag ziet beginnen: Je nagel komt naar je mond maar net voordat de nagel in je mond gaat vervang je het beeld razendsnel door een video waarin je naar jezelf kijkt terwijl je het nieuwe gedrag vertoont. (lekker kriebelen aan je oor) Herhaal bovenstaande 25 keer. Steeds sneller. Je zult versteld staan hoe snel je op deze manier een bepaalde gewoonte kunt ombuigen.

De kern van deze methode is dat je je brein leert om niet beeld x maar beeld y uit te voeren. Je kopieert eigenlijk de video met gewenste gedrag en plakt deze op de plaats van het ongewenste gedrag. Het is een vorm van her programmeren van je brein die vaak onderschat wordt. Terwijl het heel eenvoudig en zeer effectief is. De meeste dingen in je leven heb je namelijk geleerd door anderen na te doen. Kopiëren en plakken is dus heel natuurlijk.


Tijdens onze (Gratis) Workshop neemt Anatol Kuschpeta in 2,5 uur tijd je mee naar de wereld van succes en geluk, van persoonlijke groei en zelfvertrouwen, van plezier in je werk en carrière-uitdagingen. Deze avond levert je al direct waardevolle inzichten en vaardigheden op. En het geeft je een heldere indruk van de waarde die de 15-daagse PowerTrail voor jou zal hebben. Meer weten over
slechte gewoontes afleren?


haal het beste uit jezelf
krijg grip op je leven
stel prioriteiten en behaal je doelen
laat stress en werkdruk je niet beinvloeden
voel je gelukkig!

Meld je aan voor de (GRATIS) WORKSHOP en maak vrijblijvend kennis met New Life University!

02.jpg

Copyright (C) 2019 New Life University - Alle rechten voorbehouden.