Je mind focussen

Ander gedrag bij jezelf? 

Zorg ervoor dat je naar jezelf kijkt in je gedachten. Kijk in je mind naar jezelf en zie jezelf met het gedrag dat je wilt gaan vertonen. Hoe meer je dit doet, hoe eerder je het gedrag krijgt dat je wenst. 

Onderzoek

In een bekend onderzoek werd aan 146 studenten gevraagd om de dag voordat ze gingen stemmen, te visualiseren dat ze gingen stemmen. 

De ene helft van de studenten werd gevraagd om in hun mind naar zichzelf te kijken (‘observator’ rol) en de andere helft werd gevraagd vanuit hun eigen ogen te beleven dat ze gingen stemmen. Voor de goede orde... de visualisatie werd uitgevoerd de dag voordat ze gingen stemmen. 

Van de studenten die vanuit de 'observator' rol aan het visualiseren waren, gingen daadwerkelijk 90% de volgende dag stemmen. Van de degene die vanuit hun eigen ogen een hadden gevisualiseerd, ging 72% stemmen. 

Is denken aan nieuw gedrag hetzelfde?

Nee, niet per se. Denken kun je doen in geluiden, gevoel en beelden. Waarschijnlijk denk je vaak door in je gedachten te praten en jezelf vragen te stellen en antwoorden te geven. Je gedrag veranderen gaat het meest gemakkelijk en snel door je te concentreren op de beelden. 

Wil je meer weten? Kom naar een van de gratis workshop. Kijk hier voor meer informatie. 

Slechts 5% van je breinmassa bestaat uit neuronen (hersencellen). De rest wordt voor een groot deel ingenomen door de verbindingen tussen deze neuronen.
Copyright (C) 2019 New Life University - Alle rechten voorbehouden.