Charisma, in de genen of te leren?

Nelson Mandela, Madonna, Oprah Winfrey, Wendy van Dijk, Humberto Tan, Winston Gerstanowicz, hebben/hadden zij het wel of niet? De X-factor? Wat heb je er voor nodig, kun je het krijgen door oefening?

Mensen die charisma uitstralen hebben toch enkele dingen met elkaar gemeen. Die magische uitstraling komt niet zomaar. Vaak zijn het ook goede communicatoren met overtuigingskracht. Ze stralen zelfverzekerdheid uit, kalmte, rust, zijn assertief, en bovenal authentiek.

Dus.... kun je het leren! Neem nu alleen je lichaamsbewegingen en je stem. Mensen die charisma uitstralen spreken over het algemeen iets langzamer en de bewegingen van hun lichaam lijken ietwat vertraagd. Dit is iets wat je jezelf kunt aanleren. 

Toch is authentiek zijn en jezelf zijn het allerbelangrijkste. De vraag blijft natuurlijk: HOE doe ik dat allemaal? Laat ik je een voorbeeld geven. Sluit na het lezen van dit artikel eens je ogen en kijk in je gedachte naar een herinnering van jezelf waar je omringd bent door mensen die je niet zo goed kent.

Let eens goed op of jij kleiner, groter, of even groot bent als de mensen in die groep. Ik bedoel dan niet de echte afmetingen, ik bedoel de afmetingen in de herinnering. 

TIP Maak jezelf tweemaal zo groot in je gedachten. Zie hoe jij tweemaal zo groot bent als de mensen om je heen. Kijk eerst in gedachten naar jezelf en de anderen en verplaats je vervolgens in gedachte in het plaatje in je jezelf en kijk vanuit je eigen ogen naar de anderen.

Je wordt nu niet arrogant of egoïstisch, je voelt je gewoon zekerder. Doe dit een aantal keer en je bent een stap dichter bij het hebben of vergroten van je X-Factor.

Tijdens onze PowerTrail opleiding gaan we ook in op lichaamstaal, spreken voor een groep, hoe je zekerder van jezelf wordt en veel meer. Schrijf je nu hieronder in voor een gratis workshop en maak kennis met de PowerTrail opleiding. 

Copyright (C) 2019 New Life University - Alle rechten voorbehouden.