Volg de weg van je hart

Terug naar jezelf, terug naar je intuïtie

Jaren geleden kwam ik erachter dat je je niet druk moet maken om wat mensen van je denken, omdat zij het al druk genoeg hebben met nadenken over hoe jij over hen denkt. Dit inzicht kwam echt binnen, het zette me aan het nadenken, “Wie ben ik dan en wat wil ik?”

In die periode leefde ik het leven dat anderen vonden dat ik moest leven. Sociale verplichtingen, normen en waarden en bovenal leefde ik volgens verwachtingspatronen van anderen. Een ideaal recept om niet gelukkig te zijn.

Hoe alleen kun je je voelen als je jezelf bent kwijtgeraakt? Ik kan je uit persoonlijke ervaring zeggen: “Heel alleen”. Jaren geleden deed ik precies de dingen die niet goed voelden. Ik had veel mensen om me heen, was succesvol in de ogen van anderen en toch voelde ik me alleen.  

De ommezwaai kwam op mijn 23-ste. Het was de gedachte: “Ik kan tegen de stroom op gaan zwemmen, ik kan met de stroom meegaan en ik kan op de kade gaan lopen en zelf bepalen of ik af en toe in de rivier spring.” En voor die laatste optie heb ik gekozen: vanaf dat moment ben ik op de kade gaan lopen, zo vrij als een vogel.

Eigenlijk draait het in het leven om twee dingen. Het eerste is vrijheid en de rest is liefde. Vrijheid of gevangenschap zit in je hoofd en nergens anders. Liefde is een werkwoord, geen passief gebeuren.

Maar wat is dat toch? We hebben geld, we hebben vrijheid, we hebben eten en drinken en toch doen we dingen waar we soms van balen: roken, drinken, nagelbijten, te veel eten, enz. enz. Ons brein heeft de neiging om onhandige dingen te doen als alle basisbehoeften zijn ingevuld.

Hoe meer onhandig gedrag je hebt, hoe meer de kans bestaat dat je van jezelf afdrijft. Dus alleen nadenken over je wie je bent, is niet genoeg. Er is werk aan de winkel. Kun je hier iets aan doen? Jazeker, maar dan zul je een gebruiksaanwijzing van je brein willen hebben.

Tijdens de opleiding geef ik handvatten hoe je zelf een betere balans krijgt tussen je body, mind, spirit en skills en hoe je met deze ingrediënten de weg van je hart inslaat, voorgoed!

Kom naar een workshop en ervaar het zelf. Schrijf je nu in.

Copyright (C) 2019 New Life University - Alle rechten voorbehouden.