Blog


New Life Blog. Inspiratie en praktische tips. New Life University organiseert workshops, trainingen en een New Life Opleiding.Veel meer dan persoonlijke ontwikkeling. Echt, vernieuwend, warm en praktisch, dat is wat onze deelnemers van onze New Life Opleiding vinden.

Bron van inspiratie

Bron van inspiratie

Tomeloze energie... 

Het borrelt...
Een vonk die overslaat....
Een idee wat ineens ontstaat...
Iets wat je raakt en in beweging zet... 

Tomeloos veel energie komt in je op... 

Het is moeilijk uit te leggen wat inspiratie is, maar vraag je iemand waar hij of zij geïnspireerd door wordt, dan kan iedereen wel iets noemen. Voor de één is het een beleving, voor de ander een mooi boek of film. De kern is dat we ze allemaal zo nu en dan nodig hebben: die bronnen om te komen tot creativiteit. Het mooiste is als ze binnen handbereik zijn en als je weet welke dingen je inspiratie geven. 

Het receptje om inspiratie op te doen is dus eigenlijk heel simpel: als je geïnspireerd wil worden, zoek dan deze momenten op.

Je mind focussen

Je mind focussen

Brein-efficiëntie

Al honderden, zo niet duizenden jaren weten we dat visualisatie een zeer krachtig effect heeft op je doen en laten. Topsporters gebruiken het al jaren. Ze zien zichzelf de topprestatie leveren, lang voordat ze daadwerkelijk de prestatie leveren. 

Ander gedrag bij jezelf? 

Zorg ervoor dat je naar jezelf kijkt in je gedachten. Kijk in je mind naar jezelf en zie jezelf met het gedrag dat je wilt gaan vertonen. Hoe meer je dit doet, hoe eerder je het gedrag krijgt dat je wenst. 

Onderzoek

In een bekend onderzoek werd aan 146 studenten gevraagd om de dag voordat ze gingen stemmen, te visualiseren dat ze gingen stemmen. 

De ene helft van de studenten werd gevraagd om in hun mind naar zichzelf te kijken (‘observator’ rol) en de andere helft werd gevraagd vanuit hun eigen ogen te beleven dat ze gingen stemmen. Voor de goede orde... de visualisatie werd uitgevoerd de dag voordat ze gingen stemmen. 

Van de studenten die vanuit de 'observator' rol aan het visualiseren waren, gingen daadwerkelijk 90% de volgende dag stemmen. Van de degene die vanuit hun eigen ogen een hadden gevisualiseerd, ging 72% stemmen. 

Is denken aan nieuw gedrag hetzelfde?

Nee, niet per se. Denken kun je doen in geluiden, gevoel en beelden. Waarschijnlijk denk je vaak door in je gedachten te praten en jezelf vragen te stellen en antwoorden te geven. Je gedrag veranderen gaat het meest gemakkelijk en snel door je te concentreren op de beelden. 

Wil je meer weten? Kom naar een van de gratis workshop. Kijk hier voor meer informatie. 

Slechts 5% van je breinmassa bestaat uit neuronen (hersencellen). De rest wordt voor een groot deel ingenomen door de verbindingen tussen deze neuronen.

Charisma, in de genen of te leren?

Charisma, in de genen of te leren?

De X-factor voor iedereen

Sommige mensen hebben het. Je zit op een feestje en er komt iemand binnen. Je voelt dat er ‘iets’ gebeurt. Mensen kijken om en volgen de persoon die binnenkomt. Zij heeft nog niets gezegd, en toch is ze volledig aanwezig. Charmant met een magnetische aantrekkingskracht. 

Nelson Mandela, Madonna, Oprah Winfrey, Wendy van Dijk, Humberto Tan, Winston Gerstanowicz, hebben/hadden zij het wel of niet? De X-factor? Wat heb je er voor nodig, kun je het krijgen door oefening?

Mensen die charisma uitstralen hebben toch enkele dingen met elkaar gemeen. Die magische uitstraling komt niet zomaar. Vaak zijn het ook goede communicatoren met overtuigingskracht. Ze stralen zelfverzekerdheid uit, kalmte, rust, zijn assertief, en bovenal authentiek.

Dus.... kun je het leren! Neem nu alleen je lichaamsbewegingen en je stem. Mensen die charisma uitstralen spreken over het algemeen iets langzamer en de bewegingen van hun lichaam lijken ietwat vertraagd. Dit is iets wat je jezelf kunt aanleren. 

Toch is authentiek zijn en jezelf zijn het allerbelangrijkste. De vraag blijft natuurlijk: HOE doe ik dat allemaal? Laat ik je een voorbeeld geven. Sluit na het lezen van dit artikel eens je ogen en kijk in je gedachte naar een herinnering van jezelf waar je omringd bent door mensen die je niet zo goed kent.

Let eens goed op of jij kleiner, groter, of even groot bent als de mensen in die groep. Ik bedoel dan niet de echte afmetingen, ik bedoel de afmetingen in de herinnering. 

TIP Maak jezelf tweemaal zo groot in je gedachten. Zie hoe jij tweemaal zo groot bent als de mensen om je heen. Kijk eerst in gedachten naar jezelf en de anderen en verplaats je vervolgens in gedachte in het plaatje in je jezelf en kijk vanuit je eigen ogen naar de anderen.

Je wordt nu niet arrogant of egoïstisch, je voelt je gewoon zekerder. Doe dit een aantal keer en je bent een stap dichter bij het hebben of vergroten van je X-Factor.

Donderdag 17 december geven we een speciale "Vergroot je charisma"-workshop, van 19.30 tot 22.00 uur. De workshop is gratis toegankelijk. Schrijf je in op http://www.newlifeuniversity.com/gratis-workshop/

Jouw brein is heel slim

Jouw brein is heel slim

Zo slim dat het soms iets te goed luistert naar wat je zegt en wat voor plaatjes je in je hoofd haalt. Uit onderzoek blijkt dat het brein geen onderscheid maakt tussen positieve en negatieve suggesties. Dat wil zeggen dat als jij aan iets vervelends denkt het je zal helpen om dit voor elkaar te krijgen net zo goed als met iets positiefs. 

Je kunt dit vergelijken met vruchtbare aarde. De aarde ziet geen verschil tussen de zaadjes van een distel of de zaadje van een mooie bloem. Als jij het plant en water geeft groeien en bloeien er ofwel stekelige distels, ofwel prachtige bloemen. Denk dus goed na over wat jij in je hoofd toelaat. Zijn het mooie zaadjes of niet zulke mooie. Concentreer je aandacht vervolgens geduldig op de mooie zaadjes. Want alles wat jij aandacht geeft dat groeit.

Kom naar een workshop en ervaar zelf hoe jij hier meer sturing aan kunt geven. http://www.newlifeuniversity.com/gratis-workshop/

Volg de weg van je hart

Volg de weg van je hart

Terug naar jezelf, terug naar je intuïtie

Jaren geleden kwam ik erachter dat je je niet druk moet maken om wat mensen van je denken, omdat zij het al druk genoeg hebben met nadenken over hoe jij over hen denkt. Dit inzicht kwam echt binnen, het zette me aan het nadenken, “Wie ben ik dan en wat wil ik?”

In die periode leefde ik het leven dat anderen vonden dat ik moest leven. Sociale verplichtingen, normen en waarden en bovenal leefde ik volgens verwachtingspatronen van anderen. Een ideaal recept om niet gelukkig te zijn.

Hoe alleen kun je je voelen als je jezelf bent kwijtgeraakt? Ik kan je uit persoonlijke ervaring zeggen: “Heel alleen”. Jaren geleden deed ik precies de dingen die niet goed voelden. Ik had veel mensen om me heen, was succesvol in de ogen van anderen en toch voelde ik me alleen.  

De ommezwaai kwam op mijn 23-ste. Het was de gedachte: “Ik kan tegen de stroom op gaan zwemmen, ik kan met de stroom meegaan en ik kan op de kade gaan lopen en zelf bepalen of ik af en toe in de rivier spring.” En voor die laatste optie heb ik gekozen: vanaf dat moment ben ik op de kade gaan lopen, zo vrij als een vogel.

Eigenlijk draait het in het leven om twee dingen. Het eerste is vrijheid en de rest is liefde. Vrijheid of gevangenschap zit in je hoofd en nergens anders. Liefde is een werkwoord, geen passief gebeuren.

Maar wat is dat toch? We hebben geld, we hebben vrijheid, we hebben eten en drinken en toch doen we dingen waar we soms van balen: roken, drinken, nagelbijten, te veel eten, enz. enz. Ons brein heeft de neiging om onhandige dingen te doen als alle basisbehoeften zijn ingevuld.

Hoe meer onhandig gedrag je hebt, hoe meer de kans bestaat dat je van jezelf afdrijft. Dus alleen nadenken over je wie je bent, is niet genoeg. Er is werk aan de winkel. Kun je hier iets aan doen? Jazeker, maar dan zul je een gebruiksaanwijzing van je brein willen hebben.

Tijdens de opleiding geef ik handvatten hoe je zelf een betere balans krijgt tussen je body, mind, spirit en skills en hoe je met deze ingrediënten de weg van je hart inslaat, voorgoed!

Kom naar een workshop en ervaar het zelf.
http://www.newlifeuniversity.com/gratis-workshop/

Prestaties in je leven

Prestaties in je leven

Optimisme en presteren

We willen allemaal op ons beste niveau kunnen presteren. Herken je dat? Toch twijfel je aan jezelf. Was het goed genoeg? Was jij goed genoeg? Wat vinden anderen van je prestatie. Ons antwoord: blijf optimistisch en vooral niet perfectionistisch!

Omgaan met gedachten

Ben jij of ken jij iemand die wil weten hoe je om kunt gaan met bepaalde gedachten? Of wil je beter presteren, op welk vlak dan ook? Prestaties kun je optimaliseren door simpele handelingen. 

Meer tips of antwoorden krijg je tijdens een gratis workshop. Ervaar wat New Life University jou kan bieden.


Waarom een gratis workshop volgen? Aan het eind van de avond ga je geïnspireerd naar huis met een schat aan waardevolle, nieuwe inzichten en vaardigheden. De ultieme balans tussen Body, Mind, Spirit en Skills. 

Wie? Schrijf je alleen in, samen met een vriend/in of met een collega. Iedereen is welkom!

Wanneer? Op donderdag 23 oktober

Hoe laat? Om 19.30 

Waar? Op de Zonnebaan 45 in Utrecht

Vragen? Wij antwoorden via info@newlifeuniversity.com

Rust in de gekte

Rust in de gekte

Druk

Druk. Druk. Druk. Bijna iedereen om je heen heeft het druk. En waarschijnlijk jij ook. Verschillende rollen, verschillende functies, verschillende bezigheden. Familie, vrienden, kennissen, collega's ... Verplichtingen, sociale verplichtingen. Misschien kinderen of pubers. Druk op je werk.

 

Hoe kom je snel tot rust in een omgeving zonder rust?

Dat is een vraag die me lang heeft beziggehouden. Kan het eigenlijk wel? Ik denk het wel. Je hebt het vermogen om naar één person te luisteren in een groep met pratende mensen. Je kunt je blijkbaar focussen op die ene stem. Dat is een best bijzondere kwaliteit. Robot en computers hebben hier nog steeds moeite mee.

Dus hoe kom je tot rust ...?  

1) Staar naar een object (bv je computerscherm) en stel je ogen scherp op het oneindige. Je kijkt dus door het object heen.

2) Zeg in je gedachten tegen jezelf: "Elk geluid dat ik nu om me heen hoor brengt me meer tot rust." Herhaal dit net zolang totdat je rustiger wordt.

3) Terwijl je dit doet 'observeer' je ademhaling, maar stuur deze niet bij. De combinatie van deze twee zorgt voor rust.

Oefening baart kunst. 

 

Wil je nog meer tips? Schrijf je in voor een gratis NLP workshop waar we je praktische en direct uitvoerbare tips geven om meer uit jezelf te halen.


Are You A Caffeine Addict? How To Kick The Habit

Are You A Caffeine Addict? How To Kick The Habit

Whether you prefer a cup of coffee, a can of soda or an energy drink, you likely choose these types of beverages because the caffeine they contain gives you some instant energy — some pep in your step.

There's nothing wrong with a small amount of caffeine daily, but many people consume way more caffeine than they need. So how do you know when it's just too much?

Je lekker voelen - New Life TV #32

Je lekker voelen - New Life TV #32

Je lekker voelen is belangrijk. Zie en hoor in deze New Live TV hoe je met kleine acties je lekkerder kan voelen.

Gratis NLP Workshop

Beleef je maximale zelf.

Donderdagavond 18 september in Utrecht.

Hoe stop je jouw negatieve gedachten?

Stuur je affirmatie-zinnen en teksten en wij kiezen er enkelen uit. Anatol zal ze dan inspreken en morgenavond (29 april 2014) rond 22:00 kun je de mp3 downloaden op onze Facebook pagina.

Mail je teksten naar anatol@newlifeuniversity.com

Wat doe je als je veel negatieve gedachten hebt?
Wat doe je als je een slechte dag hebt gehad?
Of voel je je depressief?

MP3 Download Affirmaties

Dank aan alle mensen die affirmaties hebben ingezonden. We hebben een selectie gemaakt en Anatol heeft deze ingesproken in onze studio. Hieronder kun je de affirmaties beluisteren.

Hoe begin je jouw dag goed?

EEN NIEUWE DAG, EEN NIEUW BEGIN

Voor een goed begin van de dag is het belangrijk dat je direct wanneer je wakker wordt een simpel ritueel start. Een goede start van jouw dag zorgt bijna altijd voor een goed verloop van de rest van de dag!

Lezen, lezen, lezen ...

 

Het is voor bijna iedereen vakantie… tijd wellicht om een goed boek te lezen. Hieronder volgt een aantal suggesties. Veel leesplezier gewenst, New Life Team

  1. Man’s Search for Meaning by Viktor Frankl.

„In this book, Holocaust survivor Dr. Frankl offers anyone who may be searching for answers to life’s chaos and dilemmas a very critical call to action by not telling people what to do, but why they must do it. Frankl’s story is one of hope and love, stating that, “We cannot avoid suffering, but we can choose how to cope with it, find meaning in it, and move forward with renewed purpose.”

2. Letters to Yong Poet by Ranier Maria Rikle.

„This book is a beautiful argument and plea for us to live an authentic life, addressing the silent questions that exist in the deepest chambers of our hearts. With these words, we are inspired to have confidence and to trust our own feelings about our lives: “You are looking outward and of all things that is what you must not do. Nobody can advise and help you, nobody. Go inside yourself.”

3. Practicing the Power of Now by Echart Tolle.

„This manual-style book based on The Power of Now offers us a guide for practicing the principles for living in the moment. Tolle’s very practical exercises and meditations give tremendous power to moment-by-moment living.”

4. You are here: Discovering the Magic of the Present by Thich Nhat Hanh.

„Written by a spiritual teacher and peace activist, this book will help you feel inspired to establish ways to live life from a place of gratitude and peace. He states beautifully, "Here are things you can do to make your life better, go ahead, don't hesitate, you can do it."

5. Into the Heart of Life by Jetsunma Tenzin Palmo.

„This brilliant book gets to the heart of what keeps us from living our greatest, happiest life: the mind. This insightful Tibetan Buddhist nun says, “Our mind with its incessant stream of thoughts, memories, opinions, hopes and fears is our constant companion, from which we cannot escape even in our dreams. So it makes sense to cultivate a worthy travel companion for our journey.”

6. The Four Agreements by Don Miguel Ruiz.

„This is a perfect pocket-size book for understanding how we create stories about ourselves and our lives in our minds. This well-known Toltec nagual says here, “How can you know if what you believe about yourself is true? The truth is we have no idea who we are — we have been saying these stories to ourselves about ourselves for so long that that has become the image of ourselves Our faith has been invested in the lies about ourselves. It’s a story but it’s not the Truth.”

7.Miracles Now by Gabrielle Bernstein.

„This book by motivational speaker Gabrielle Bernstein inspires me to “step into the person I came here to be.” With the tools here, you open up your capacity to tap into your inner source of strength and love. I suggest reading this book once, and then using one of the tools each day as a source of inspiration and practice.”

8. When Things Fall apart by Pema Chödrön.

„Things fall apart in our lives quite often — some in small ways, and others in big ways. I love the way this Buddhist nun says, “When things fall apart, that usually means we are on the brink of a change of some kind.” This book gives us beautiful advice on how to relax into what is and understand deeply that “This very moment is the perfect teacher.”

9. The Gift of Change by Marianne.

„In this book, spiritual teacher Marianne Williamson gives us hope by detailing 10 basic changes we can make as we learn to view the world through the eyes of love instead of fear. She says, “The Universe is primed to start over again in any moment, and it is only our thoughts to the contrary that keep it from doing so.”

10. The Practice :Simple Fools For Managing Stress,Finding Peace and Uncovering Happiness by Barb Smidt.

„Yes, I'm including my own book here! As a spiritual seeker for more than thirty years, I wrote this book to share my tips for putting into practice an easy to implement 3-part daily routine to help you find more confidence, feel less stressed, and find deeper meaning along life's path.”

As the season draws to a close and we all retreat back inside, these pearls of wisdom are sure to keep the sun shining in your heart and mind!

Vegetarisch en depressief? Vitamine B12?

Een tijdje terug kwam ik op het internet een verhaal tegen van Jessica Velasco. Jessica zat in een periode van haar leven waarin ze boos op iedereen was, waarin ze uithaalde naar al haar vrienden. Met behulp van haar dokter kwam ze erachter dat ze een tekort had aan vitamine B12. Lees haar verhaal en laat het je aan het denken zetten. 

I was angry at the world. I lashed out at those I loved for no reason at all. And then I felt terrible about my behavior. So terrible I didn’t want to face anyone. I complained — about everything. I couldn’t concentrate on a highly detailed task for very long. My memory was shot. And my stress level was through the roof.

What was happening to me?!

In hindsight, I know I was depressed. But at the time, I felt like a mental fog had slowly descended upon my life. My mind was playing tricks on me, turning me into a person I had never been before.

Since there hadn’t been any major life changes recently and no obvious reason for this slow mental decline I was experiencing, I figured it was just the new me. Apparently I was a bitter, angry person now.

But then, I went to the doctor for my annual physical. While I was there, I mentioned my new mental state. She started to poke around into my lifestyle.

“Have you experienced any major life changes recently?”

“No.”

“Has your diet changed?”

“No. I’m a vegetarian, but I made that switch about two years ago.”

“Interesting.”

What my doctor suspected — and what turned out to be correct — was that I was suffering from a vitamin deficiency.

Vitamin B12 is only found in animal products — like meat, dairy, eggs and seafood. All those vitamin-rich foods were no longer part of my diet. And since the liver can store vitamin B12 for up to five years, my body had just recently become depleted.

Because I would probably never be able to get enough vitamin B12 from my diet, my doctor suggested vitamin supplements. I had two options; daily pills or less frequent vitamin injections. For me, it was a no-brainer: vitamin B12 injections were the way to go.

There has been plenty of debate in the medical community about which method of supplementation is best. But I didn’t really care if the pills would do the trick. I wasn’t interested. As I had previously learned on countless occasions, I’m forgetful (and I was even before the vitamin deficiency started wreaking havoc on my brain). A quick poke one or two times a week was much better than trying to remember one or two pills per day.

Why is vitamin B12 so important?

I don’t like being ignorant. When I found out there was such a powerful, personality-altering chemical reaction taking place inside my body, I had to find out all there was to know about this condition.

Here’s what I learned:

Vitamin B12 is actually a pretty big deal in the world of nutrients. If you were to attend a party with all the nutrients, vitamin B12 is the one everyone wants to be friends with. He’s powerful, influential, and you really, really don’t want to get on his bad side.

Vitamin B12 is responsible for the production and maintenance of DNA, red blood cells, and the nervous system. Obviously, a shortage can be pretty devastating. If left untreated, a vitamin B12 deficiency can cause severe depression, paranoia, delusions, loss of memory, and much more.

So apparently my symptoms weren’t nearly as bad as they could have been, and I was lucky to have received my diagnosis in time to prevent anything worse.

When it comes to natural medicine, stick up for your beliefs.

I’m so glad my doctor quickly diagnosed the real source of my depression. I’ve heard countless stories about patients who underwent potentially dangerous, chemically-laden treatment plans that did nothing to address the real issue at hand.

Granted, there are still a lot of unanswered questions when it comes to depression and vitamin B12. Dr. Hall-Flavin at Mayo Clinic says, “The role of B vitamins in depression isn’t clear.” But a growing body of research suggests that taking vitamin B12 can alleviate depression.

The real point is this: holistic and natural treatment alternatives should not be discounted. Just because there isn’t a perfectly clear understanding of why a treatment works doesn’t mean it shouldn't be used in the cases where it's working.

When I told my doctor about my depression, she could have easily handed over the trendiest anti-depression medication without diving deeper into the root cause. Practices like this occur all the time.

If you are a believer in natural medicine, stick up for your beliefs. Don’t cave to the pressure to use unnecessary chemicals and drugs if you don’t have to.

Vitamin B12 injections changed my life. Now, more than ever before, I am a firm believer in the power of a healthy diet and lifestyle.

 

Vegetarian & Depressed? You Might Be Low On B12

By Jessica Velasco

 

How to give convincing presentations

How to give convincing presentations

Just finished giving a lecture at Saxion Hotel Management. Nice group of eager students. Talked about How to give convincing presentations. One of my tips: start your presentation with a low and slow and soft voice. Later build volume and higher speed and pitch. At the end slow, soft and low again.

Anatol

1000902_472721229476536_555298363_n.jpg

A busy day at work

Today I coached 8 people individually of management team of international company... that is 12 hours straight without break. How to keep my energy high? Eat less and drink 2 liters of water.

Anatol

Glas water.jpg

NLP & Communicatie Summercourse

People ask me several times a week: is there a summer course this year... Today we have decided: yes. We will mix the latest insights in mind technologies and cutting edge food and health knowledge. Asja Tsachigova (author and coach) and me will team up in this 3x3 days course. I dare to say a Life Changing course. To be continued...

De zitzakken zijn binnen!

De zitzakken zijn binnen!

Vanochtend was het drukke boel op kantoor bij New Life. Kort na elkaar werden er twee zitzakken afgeleverd in enorm grote dozen. De zitzakken zijn binnen. Wie o wie van jullie gaat ze als eerste uittesten?

Levensechte (nood)situaties nabootsen

Levensechte (nood)situaties nabootsen

Diederik van Ommeren (40, uit Haarlem) was jarenlang gezagvoerder op een Boeing 737 bij KLM. Totdat hij om medische redenen werd afgekeurd en zijn baan verloor. Sinds een jaar heeft hij zijn eigen bedrijf De Cockpit en geeft de exclusieve training: Inzicht in presteren onder druk. Door te vliegen in een !ight simulator kom je tot verrassende inzichten over jezelf én anderen.

Copyright � 2015 New Life University - Alle rechten voorbehouden.