Gevoel, intuïtie en denken

Hoe herken je het verschil? 

Of je het nu voor elkaar hebt of niet in je leven, je zult het met me eens zijn dat zelfkennis en jezelf zijn key is. We laten ons vaak verleiden, onbewust en soms bewust, door in de normen, waarden en overtuigingen van anderen mee te gaan. 

Read More

Je ideeën beter verkopen

Anderen begrijpen vs begrepen worden 

De hele dag zijn we bezig met communiceren. We doen dit met woorden, lichaam en intonatie. We doen vaak zó ons best om ervoor te zorgen dat we begrepen worden. En hier zit het ‘m nu precies in... top-communicatoren zijn juist de hele dag bezig om anderen te begrijpen in plaats van zelf begrepen te willen worden. Lees de voorgaande twee zinnen nog eens goed door...

Read More

Bron van inspiratie

Tomeloze energie... 

Het borrelt...
Een vonk die overslaat....
Een idee wat ineens ontstaat...
Iets wat je raakt en in beweging zet... 

Tomeloos veel energie komt in je op... 

Het is moeilijk uit te leggen wat inspiratie is, maar vraag je iemand waar hij of zij geïnspireerd door wordt, dan kan iedereen wel iets noemen. Voor de één is het een beleving, voor de ander een mooi boek of film. De kern is dat we ze allemaal zo nu en dan nodig hebben: die bronnen om te komen tot creativiteit. Het mooiste is als ze binnen handbereik zijn en als je weet welke dingen je inspiratie geven. 

Het receptje om inspiratie op te doen is dus eigenlijk heel simpel: als je geïnspireerd wil worden, zoek dan deze momenten op.

Je mind focussen

Brein-efficiëntie 

Al honderden, zo niet duizenden jaren weten we dat visualisatie een zeer krachtig effect heeft op je doen en laten. Topsporters gebruiken het al jaren. Ze zien zichzelf de topprestatie leveren, lang voordat ze daadwerkelijk de prestatie leveren.

Read More

Charisma, in de genen of te leren?

De X-factor voor iedereen

Sommige mensen hebben het. Je zit op een feestje en er komt iemand binnen. Je voelt dat er ‘iets’ gebeurt. Mensen kijken om en volgen de persoon die binnenkomt. Zij heeft nog niets gezegd, en toch is ze volledig aanwezig. Charmant met een magnetische aantrekkingskracht. 

Read More

Jouw brein is heel slim

Zo slim dat het soms iets te goed luistert naar wat je zegt en wat voor plaatjes je in je hoofd haalt. Uit onderzoek blijkt dat het brein geen onderscheid maakt tussen positieve en negatieve suggesties. Dat wil zeggen dat als jij aan iets vervelends denkt het je zal helpen om dit voor elkaar te krijgen net zo goed als met iets positiefs. 

Read More

Volg de weg van je hart

Terug naar jezelf, terug naar je intuïtie

Jaren geleden kwam ik erachter dat je je niet druk moet maken om wat mensen van je denken, omdat zij het al druk genoeg hebben met nadenken over hoe jij over hen denkt. Dit inzicht kwam echt binnen, het zette me aan het nadenken, “Wie ben ik dan en wat wil ik?”

In die periode leefde ik het leven dat anderen vonden dat ik moest leven. Sociale verplichtingen, normen en waarden en bovenal leefde ik volgens verwachtingspatronen van anderen. Een ideaal recept om niet gelukkig te zijn.

Hoe alleen kun je je voelen als je jezelf bent kwijtgeraakt? Ik kan je uit persoonlijke ervaring zeggen: “Heel alleen”. Jaren geleden deed ik precies de dingen die niet goed voelden. Ik had veel mensen om me heen, was succesvol in de ogen van anderen en toch voelde ik me alleen.  

De ommezwaai kwam op mijn 23-ste. Het was de gedachte: “Ik kan tegen de stroom op gaan zwemmen, ik kan met de stroom meegaan en ik kan op de kade gaan lopen en zelf bepalen of ik af en toe in de rivier spring.” En voor die laatste optie heb ik gekozen: vanaf dat moment ben ik op de kade gaan lopen, zo vrij als een vogel.

Eigenlijk draait het in het leven om twee dingen. Het eerste is vrijheid en de rest is liefde. Vrijheid of gevangenschap zit in je hoofd en nergens anders. Liefde is een werkwoord, geen passief gebeuren.

Maar wat is dat toch? We hebben geld, we hebben vrijheid, we hebben eten en drinken en toch doen we dingen waar we soms van balen: roken, drinken, nagelbijten, te veel eten, enz. enz. Ons brein heeft de neiging om onhandige dingen te doen als alle basisbehoeften zijn ingevuld.

Hoe meer onhandig gedrag je hebt, hoe meer de kans bestaat dat je van jezelf afdrijft. Dus alleen nadenken over je wie je bent, is niet genoeg. Er is werk aan de winkel. Kun je hier iets aan doen? Jazeker, maar dan zul je een gebruiksaanwijzing van je brein willen hebben.

Tijdens de opleiding geef ik handvatten hoe je zelf een betere balans krijgt tussen je body, mind, spirit en skills en hoe je met deze ingrediënten de weg van je hart inslaat, voorgoed!

Kom naar een workshop en ervaar het zelf.
http://www.newlifeuniversity.com/gratis-workshop/