Waarden, en de waarde van onbewuste regels

Nog steeds worden mensen aangenomen op hun cv... Is het niet handiger om mensen aan te nemen op attitude, zelfkennis en vooral waarden. Waarden zijn dingen die jij belangrijk vindt. Waarden zijn dingen als: openheid, gezelligheid, geluk, rust, ontwikkeling, groei, echt, authentiek, gezin enz. 

Waarden bepalen je gedrag, je gedrag wordt gestuurd door je waarden. Als jij je gezin op nummer 1 in je waardelijst hebt staan is de kans redelijk aanwezig dat je om 17:00, einde werktijd, naar huis gaat. Werk je echter in een bedrijf waar er een waarde is die zegt: je gaat pas weg als het werk af is (dus niet alleen je eigen werk, maar ook dat van anderen), dan ontstaat er al gauw wrijving.

Hoe goed je ook bent opgeleid, hoe goed je ook je best doet, hoe goed ook je collega’s (met andere waarden) hun best doen.... er ontstaat vanzelf een minder prettige sfeer.

Het is belangrijk om je waarden te kennen en te onderkennen. Stel jezelf eens de vraag: Wat vind ik belangrijk in mijn werk. Vraag jezelf door totdat je de voor jou 3 belangrijkste waarden hebt. Zet vervolgens de waarden in de juiste volgorde van belangrijkheid. En vraag je vervolgens af of die nu in je werkomgeving dezelfde zijn. 

Je kunt dit ook doen in of met je gezin of je kunt je waardelijstje opstellen die jij, vaak onbewust, hanteert in vriendschappen. Doe dit ook eens in je relatie. Als bij jou namelijk avontuur in je lijst voorkomt en bij je partner zekerheid, dan is het goed om dit van elkaar te weten... dit scheelt een hoop pijn.

Gevoel, intuïtie en denken

Hoe herken je het verschil? 

Of je het nu voor elkaar hebt of niet in je leven, je zult het met me eens zijn dat zelfkennis en jezelf zijn key is. We laten ons vaak verleiden, onbewust en soms bewust, door in de normen, waarden en overtuigingen van anderen mee te gaan. 

Read More

Je ideeën beter verkopen

Anderen begrijpen vs begrepen worden 

De hele dag zijn we bezig met communiceren. We doen dit met woorden, lichaam en intonatie. We doen vaak zó ons best om ervoor te zorgen dat we begrepen worden. En hier zit het ‘m nu precies in... top-communicatoren zijn juist de hele dag bezig om anderen te begrijpen in plaats van zelf begrepen te willen worden. Lees de voorgaande twee zinnen nog eens goed door...

Read More

Bron van inspiratie

Tomeloze energie... 

Het borrelt...
Een vonk die overslaat....
Een idee wat ineens ontstaat...
Iets wat je raakt en in beweging zet... 

Tomeloos veel energie komt in je op... 

Het is moeilijk uit te leggen wat inspiratie is, maar vraag je iemand waar hij of zij geïnspireerd door wordt, dan kan iedereen wel iets noemen. Voor de één is het een beleving, voor de ander een mooi boek of film. De kern is dat we ze allemaal zo nu en dan nodig hebben: die bronnen om te komen tot creativiteit. Het mooiste is als ze binnen handbereik zijn en als je weet welke dingen je inspiratie geven. 

Het receptje om inspiratie op te doen is dus eigenlijk heel simpel: als je geïnspireerd wil worden, zoek dan deze momenten op.

Je mind focussen

Brein-efficiëntie 

Al honderden, zo niet duizenden jaren weten we dat visualisatie een zeer krachtig effect heeft op je doen en laten. Topsporters gebruiken het al jaren. Ze zien zichzelf de topprestatie leveren, lang voordat ze daadwerkelijk de prestatie leveren.

Read More